Ten przepis jest przepisem, który powstał z zupełnego przypadku, podczas tak zwanego ,, czyszczenia lodówki''. Użyłam do niego w sumie samych resztek, między innymi resztkę tajskiej zupy, która o dziwo idealnie tu pasowała i nadała potrawie wyjątkowy, niepowtarzalny smak. Jestem jednak pewna, że możecie użyć jakiegoś sosu pomidorowego lub po prostu bulionu- służy tylko temu, żeby kasza nie była za sucha :)
♡ Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną ♡
składniki
♡ jeden bakłażan
♡ niecała szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
♡ niecała szklanka zupy kokosowej ( lub jakiegoś sosu- puśćcie wodze fantazji! )
♡ kilka plastrów mozzarelli
♡ kilka plastrów sera cammembert
♡ Bazylia i pomidor
♡ sól
Bakłażana przekroiłam na pół, wydrążyłam miąższ i zasypałam solą; odstawiłam do lodówki na około pół godziny. Kaszę jaglaną zmieszałam z zupą, pokroiłam sery. Wyciągnęłam bakłażana, ułożyłam w nim cienką warstwę kaszy, na nią mozzarellę, znów kaszę i ser cammembert. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180' na około 25-30 minut. Podałam ze świeżą bazylią i pomidorem.
ask me?
instagram
Not fast breakfast
ask me?
Not fast breakfast
Pyszne , muszę sprobowac w ten sposób :) !
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie, ale nie lubię się z bakłażanem (chyba, że w ajwarze!) :)
OdpowiedzUsuń