sobota, 7 grudnia 2013

62. Lekka zapiekanka makaronowa ♥

Wspaniała, wykwintna potrawa przyrządzona z najlepszych produktów to żaden wyczyn. Sztuką jest używać tego, co akurat mamy w lodówce i z tego ugotować pyszne danie! Mi się to wczoraj udało- z kilku napoczętych produktów upichciłam super lekką i kolorową zapiekankę, którą jem już drugi dzień z rzędu i nie mogę przestać. Tak bardzo mi smakuje!

Lekka makaronowa zapiekanka z warzywami i łososiem wędzonym


składniki
  • 300 g makaronu penne
  • jogurt naturalny 150 g
  • jajko
  • opakowanie łososia wędzonego
  • miska ugotowanych warzyw ( u mnie brokułów, marchewki i kalafiora )
  • pół kulki mozzarelli
  • pieprz, sól, czubryca i czosnek
 Makaron gotujemy al dente. Jogurt mieszamy z jajkiem i przyprawami. Łososia wrzucamy na suchą patelnię i lekko podsmażamy. Wszystko mieszamy razem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Układamy warzywa i posypujemy danie startą mozzarellą. Zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz