Wspaniała, wykwintna potrawa przyrządzona z najlepszych produktów to żaden wyczyn. Sztuką jest używać tego, co akurat mamy w lodówce i z tego ugotować pyszne danie! Mi się to wczoraj udało- z kilku napoczętych produktów upichciłam super lekką i kolorową zapiekankę, którą jem już drugi dzień z rzędu i nie mogę przestać. Tak bardzo mi smakuje!
Lekka makaronowa zapiekanka z warzywami i łososiem wędzonym
składniki
- 300 g makaronu penne
- jogurt naturalny 150 g
- jajko
- opakowanie łososia wędzonego
- miska ugotowanych warzyw ( u mnie brokułów, marchewki i kalafiora )
- pół kulki mozzarelli
- pieprz, sól, czubryca i czosnek
Makaron gotujemy al dente. Jogurt mieszamy z jajkiem i przyprawami. Łososia wrzucamy na suchą patelnię i lekko podsmażamy. Wszystko mieszamy razem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Układamy warzywa i posypujemy danie startą mozzarellą. Zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz