Uwielbiam sałatki. Są lekkie, zdrowe, pyszne i idealne na kolację, dlatego często jadam je wieczorową porą. Dzisiejsza jest jedną z moich ulubionych pozycji, często do niej wracam i cieszę się jej smakiem- i po raz enty dziękuję Bogu za coś tak cudownego jak grill elektryczny! :)
Sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami
z grzanką i grillowaną papryką
Składniki na dwie porcje:
- 4 liście sałaty rzymskiej
- mała puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3/4 papryki czerwonej
- 3/4 papryki żółtej
- kilka oliwek
- odrobina sera feta
- sos czosnkowy ( jogurt naturalny wymieszany czosnkiem w proszku )
- 1/3 bułki ( płaska kromka )
Papryki kroimy w paski i grillujemy. Na talerzu układamy liście sałaty, oliwki, fetę, tuńczyka, zgrillowaną paprykę i polewamy sosem. Bułkę dzielimy na 3 części. Jedną z nich opiekamy na grillu lub w tosterze, kroimy na dwie części i podajemy do sałatki.
Tak banalne, a tak dobre. Szybkie, proste, zdrowe.
I kolorowe : )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz