wtorek, 19 listopada 2013

52. Smacznie, zdrowo, kolorowo- tuńczyk na sałacie ♥

Uwielbiam sałatki. Są lekkie, zdrowe, pyszne i idealne na kolację, dlatego często jadam je wieczorową porą. Dzisiejsza jest jedną z moich ulubionych pozycji, często do niej wracam i cieszę się jej smakiem- i po raz enty dziękuję Bogu za coś tak cudownego jak grill elektryczny! :)

Sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami

z grzanką i grillowaną papryką
 

Składniki na dwie porcje:
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • mała puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3/4 papryki czerwonej
  • 3/4 papryki żółtej
  • kilka oliwek
  • odrobina sera feta
  • sos czosnkowy ( jogurt naturalny wymieszany czosnkiem w proszku )
  • 1/3 bułki ( płaska kromka )
Papryki kroimy w paski i grillujemy. Na talerzu układamy liście sałaty, oliwki, fetę, tuńczyka, zgrillowaną paprykę i polewamy sosem. Bułkę dzielimy na 3 części. Jedną z nich opiekamy na grillu lub w tosterze, kroimy na dwie części i podajemy do sałatki.

Tak banalne, a tak dobre. Szybkie, proste, zdrowe.
I kolorowe : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz