Oficjalnie stwierdzam, że jest to najlepsze granola, jaką kiedykolwiek zrobiłam. I choć na ogół respektuję zdaję innych, tym razem jeżeli ktoś mojego zdania nie potwierdzi, zatkam mu po prostu buzię miseczką jogurtu z tymi płatkami. I jestem przekonana, że już nie będzie taki pewny swego zdania : )
♡ Kokosowo-orzechowa granola ♡
- 300 g płatków owsianych
- łyżka: poppingu z amarantusa, otrębów owsianych, pszennych i żytnich
- 1/3 puszki mleczka kokosowego (light)
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- łyżka syropu klonowego
- łyżka masła orzechowego
- odrobina oleju orzechowego
- kilka kostek białej czekolady
- kilka orzechów
- kropelki z gorzkiej czekolady
Na patelni rozpuścić masło i cukier. Dodać mleczko kokosowe i syrop klonowy. Zmniejszy ogień i wrzucić płatki, amarantus i otręby, dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem, skropić delikatnie olejem orzechowym. Piec około 30 minut w 175' mieszając co 5-10 minut. Po ostudzeniu dodać posiekaną czekoladę i orzechy.
ask instagram blog
ask instagram blog
Jest fenomenalna jedna jak nie najlepsza jaka widziałam w polaczoniu z jogurtem nq śniadanie idelana <3
OdpowiedzUsuńAleż ona musi być dobra!
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię ;D
OdpowiedzUsuńkokos i orzechy, no po prostu mniam!
OdpowiedzUsuń